preloader

Sense Bank став партнером конференції Gender Balance Conference

15 березня відбулась Міжнародна науково-практична конференція Gender Balance Conference, партнером якої став Sense Bank. На заході науковці, представники бізнесу та влади поділились успішними кейсами й практичними порадами з питання забезпечення гендерної рівноваги.

У рамках події членкиня правління Інна Тютюн і член наглядової ради Sense Bank Ростислав Дюк приєдналися до дискусійної панелі «Цифрові тренди: виклики та можливості». Спікери розповіли про вплив цифрових технологій та штучного інтелекту на розвиток банківської сфери, а також на подолання гендерної нерівності на ринку праці.

Зокрема Інна Тютюн розповіла, як стрімко розвивається діджиталізація в банківському секторі, що робить послуги більш доступними для всіх клієнтів.

“За останні роки відбулись революційні зміни. У 2019 році майже 80% клієнтів оформлювалися через відділення. Наразі 65% наших клієнтів відкривають картки через цифровий застосунок Sense SuperApp, що робить процес більш швидким, зручним і доступним для всіх. Майже 70% продуктів для фізичних осіб ми продаємо саме через цифровий банк і вже закінчуємо роботу над можливістю онлайн-відкриття для юридичних осіб”, — розповіла Інна Тютюн.

01 01

Також пані Тютюн звернула увагу на важливість освіти задля забезпечення рівних можливостей як для жінок, так і для чоловіків.

“Перевагою нашої країни є те, що вже зараз на рівні держави приділяється увага освіті, самоосвіті й розвитку — і у цій сфері немає поділу на гендер. Для цього багато робить Мінцифра та Міносвіта. У Sense Bank розуміють цінність людського капіталу, тому активно долучаються до освітніх проєктів для студентів. Крім того, у нас є навчальні курси, які допомагають розвивати цифрові навички”.

Ростислав Дюк також додав про необхідність підвищувати рівень цифрової та фінансової освіти серед клієнтів.

“За останні роки відбулась трансформація держави, фінансових технологій і людей. Люди розуміють корисність цифрових послуг і швидко опановують нові сервіси. Держава створює цифрову структуру, яка покращує життя громадян й сприяє зменшенню корупції. Водночас викликом перед країною стає питання кібербезпеки. Чим більше ми діджиталізуємось, тим більше маємо звертати увагу на цифрову та фінансову освіту”.

Gender Balance Conference організована Київським Інститутом Бізнесу та Технологій за результатами присудження Нобелівської премії з економіки 2023. Це платформа для важливих дебатів, нових ідей та стратегій, що вже змінюють обличчя майбутнього ринку праці.

Зауважимо, що Sense Bank системно дбає про інклюзію, зокрема гендерну рівність на ринку праці. Наразі у банку працює 4339 співробітників, серед яких 69,14% — жінки. Вони складають значну частку керівного складу — 53,7%. Підтримувати рівний доступ для жінок і чоловік до можливостей та участі у процесах й рішеннях компанії — одна з ключових цінностей Sense Bank.

У цьому є сенс. Ключовий сенс.